Süti konyhája

Tavaszi zöldborsó leves – nem csak tavasszal!:)

A kedvenc zöldségeim közé tartozik a zöldborsó. Lehet főzelék, köret, töltelék vagy leves, bármilyen formában szeretem. Az alábbi recept Édesanyanyám és Nagymamám zöldborsó levesének keresztezése – kissé a saját ízlésem szerint. Azoknak ajánlom, akik rövid idő alatt, finomat szeretnének az asztalra tenni. Egyáltalán nem bonyolult, és sokféleképpen variálható recept. Jó étvágyat kívánok! 🙂

Hozzávalók kb. 3 literhez:

  • 400 g zöldborsó
  • 2-4 csirkeszárny (ki mennyire szereti, akár el is hagyható)
  • 2 sárgarépa
  • 2 fehérrépa
  • 2 közepes krumpli
  • egy nagy csokor petrezselyem
  • 2 teáskanál őrölt pirospaprika (elhagyható, ez esetben világos lesz a leves)
  • só, bors ízlés szerint

Elkészítés:

1., A sárgarépát, fehérrépát, krumplit megpucoljuk, majd kockára vágjuk. 

2., Kevés zsiradékot (az én esetemben általában kókuszolajat) felhevítünk, és ráöntjük a borsót. Közepes tűzön kicsit megpirítjuk. Ezt követően felöntjük 1 bögre vízzel – épp csak hogy ellepje -, sózzuk, borsozzuk, rászórjuk a pirospaprikát.

3., Ha elkezdett forrni, akkor rátesszük a többi zöldséget is, beletesszük a csirkeszárnyakat, majd felöntjük langyos vízzel. Lefedve, közepes lángon főzzük kb. 1 óráig. 

Ízlés szerint tehetünk bele gombát, karalábét, vagy más zöldséget is. Tálaláskor eperlevelet vagy csipetke tésztát ajánlhatunk hozzá. Nagyon finom és laktató leves! 🙂

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!